Nagy Laci megsérült, Iváncsik Tomi parádézott

Somogyi Botond 2015. október 07., 20:57

Nem sokáig élvezhette a mintegy másfél hete megkezdődött Bajnokok Ligája mérkőzéseit Nagy László. A Veszprém világklasszis játékosa csapatának második BL-meccsén a német Flensburg Handewitt elleni mérkőzésen lesérült, az orvosok pedig a bal kézfején csonttörést állapítottak meg. Az átlövőt már meg is műtötték, előreláthatólag 4-6 hetes pihenő vár rá.

A bakonyi gárdának különben nem ez az első vesztesége: az első BL-meccsen a lengyel Wisla Plock ellen csupán döntetlenre játszó csapat kispadjáról menesztették Carlos Ortega vezetőedzőt. A spanyol szakember a veszprémi kispadon különben sikert sikerre halmozott, hiszen vezetésével a csapat az elmúlt három évben bajnokságot és kupát nyert, 2014-ben negyedik, míg 2015-ben második lett a BL kölni négyes döntőjében. A kiváló eredmények ellenére a spanyol sikeredzőnek mennie kellett. A gyengébb szereplés mellett állítólag a csapatban való változtatások is hozzájárultak Carlos Ortega menesztéséhez. Az edző ugyanis összeszólalkozott Renato Sulic beállóssal, a vezetőség pedig a játékos mellett foglalt állást.

A Flensburg Handewitt ellen 28-24-re nyerő csapat élén hétvégén az eddigi másodedző, Javier Sabate állt, aki még nem tudja, hány mérkőzésen fogja irányítani a csapatot. A felröppent hírek szerint ugyanis két korábbi horvát szövetségi kapitány, Lino Cervar és Slavko Goluza – aki játékosként már szerepelt Veszprémben – esélyes a vezetőedzői posztra. A Veszprém csoportjában egyelőre a második helyen áll a Zagreb mögött. A további sorrend Celje, Kiel, Flensburg, PSG, Plock, Besiktas.

Egy győzelem után vereséggel folytatta a BL szereplését a másik magyar együttes, a Pick Szeged. A Tisza-parti csapat a Sterbik Árpáddal felálló Vardar Szkopjétől szenvedett 27-23-as vereséget, ám természetesen messze van még a vége, hiszen az új lebonyolítási rendszerben nem hat, hanem nyolc csapat vesz részt, igaz, a csoport a Pick szempontjából nem mondható gyengének (Vardar Szkopje, Rhein-Neckar Löwen, Barcelona, Kielce, Kristianstad, Kolding, Montpellier).

Győzelemmel mutatkozott be viszont a nagybányai csapat hazai pályán. Az idegenben elszenvedett vereség után hétvégén a máramarosiak a Motor Zaporozsje együttesét győzték le 35-30 arányban. A kapuban a Szegedről szerződött Tatai, a pályán pedig a Veszprémtől érkező Iváncsik Tamás parádézott, aki egymaga 11 gólt szerzett. Az új kiírás szerint a D csoportban az előbb említetteken kívül még négy csapat vesz részt (Skjern, Metalurg Szkopje, Elverum, Schaffhausen).

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Legnézettebb

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.